5 Şubat 2009 Perşembe

İyi ki doğdun!!



Gheorge Hagi, 44 yaşına gelmiş. O 31 yaşında, ben ise daha bir ortaokul öğrencisi iken, transfer haberini aldığım zaman, sevinç ve şaşkınlıktan merdivenlerden nasıl yuvarlandığımı dün gibi hatırlıyorum.

Muhteşem bir futbolcu olduğunu biliyorduk, ama karakterinin Galatasaray'a bu kadar uyacağını tahmin edemezdik o günlerde. Bu uyumlu birlikteliktir ki Hagi'ye de Galatasaray'a da en şaşaalı dönemlerini yaşattı 5 sene boyunca..


Nedir Hagi'yi bu kadar değerli yapan?


1) İşine olan saygısı. İstediği kaprisi yapacak konumdayken, antremanlarda ne kadar içten çalıştığını, genç oyuncularla ilgilendiğini biliyoruz. Geceleri sürekli futbol kaseti izleyip analizleri, keşfettiği genç yetenekleri saat kaç olursa olsun Fatih Terim ile paylaşması da cabası.


2) Sahada kazanmak için herşeyini verip gerekirse limitleri zorlayarak, kendisine haksızlık veya zorbalık yapılmasına asla izin vermemesi. Mesela, Erol Ersoy denen şarlatanın suratına tükürmesi, "dizlerimin üzerinde yaşayacağıma, ayakta ölürüm" diyen Zapata'nın ruhunu taşıyan bir isyandı.. Centilmenlikle, sahadaki oyuna zarar verecek sünepeliği birbirine karıştırmazdı asla..


3) Mütevaziliği. Futbolcuların çoğu %80 banka kredisi kullanıp, altlarına ilk fırsatta Lamborghini çekerken, onmilyonlarca dolar serveti olan Hagi Tempra kullanıyordu. Kendisinden imza isteyen, ilgi gösteren bir kişiyi bile kırdığını, saha dışında herhangi birine karşı agresiflik gösterdiğini görmedim.


1,5 sene de hocalık yaptı Galatasaray'da Hagi.

Kısıtlı kadroya rağmen Galatasaray'a son zamanların en ne yaptığını bilen, disiplinli futbolunu oynatan hoca oldu. Ayhan Akbin gibi amip düzeyinde zekası olan bir yancı uğruna Ali Gürsoy'un, dolayısıyla Ergun Gürsoy'un hışmına uğrayıp, ayağı kaydırıldı. Özhan Canaydın döneminin saymakla bitmeyecek fiyaskolarından biri oldu, Ergun Gürsoy'un Hagi'ye uyguladığı entrikalar.


Yine de, Galatasaraylılar inançlarını kaybetmedi:

Gidişi suskun olmuştu ama dönüşü muhteşem olacak..

Share/Save/Bookmark

1 yorum:

Yasin dedi ki...

TSYD Beşiktaş'a 4-1 yendildik yanlış hatırlamıyorsam maçtan eve geldiğimde Hagi haberini almıştım. Ne mutlu bir günmüş.