23 Şubat 2009 Pazartesi

Bülent Korkmaz, biz de..



Galatasaray'da direksiyon hakimiyetinin kaybolmasından sonra duvara toslamış arabayı, yola sokmak için seçilen kaptan, büyük kaptan da olarak bilinen Bülent Korkmaz oldu.


Mükemmel bir sporcu kişiliğine sahiptir ve tanıdığım en büyük Galatasaraylıdır Bülent Korkmaz, UEFA'yı aldığımız sene, takımdan ayrılmamak için 50.000 Dolar'a oynayacak kadar..

Kötü oynadığı çok olmuştur, 20 senelik Galatasaray kariyerinde ancak kanının son damlasına kadar herşeyini vermeden oynadığı hiç olmamıştır, cesur yüreğin..


Bu hamlenin artılarını ve eksilerini düşünecek olursak, önce artılar:

1) Psikolojik faktörler bir yana, Bülent Korkmaz, Kayseri Erciyes performansı ile, iyi bir hoca olma potansiyeli taşıdığını göstermiştir. Ligin dibine yerleşmiş takımı kupada final oynattı. Korkunç bir hakem performansıyla kaybettiler kupayı, aynı şekilde ligde mucize bir şekilde kalacaklarken yine hakem kararları sonucunda başaramadılar.

2) Bu takımın, birleştirici bir kaptana ihtiyacı vardı, efsane kaptan hocalığın yanı sıra aynı zamanda bu görevi de görecektir.

3) İş disiplini üst düzey bir insan, bunun yanı sıra, eğilip bükülmeyen, adam gibi adamdır Bülent Korkmaz.. Bu sezon Galatasaray'ın en büyük problemi olan maçlara konsantre olamama durumu, onun liderliğinde yaşanmayacaktır.


Çekincelerim ise iki tane :


1) Kendisiyle tanışma imkanı bulduğum yemekli bir toplantıda, kişiliğine hayran bıraktı bizleri. Bununla beraber, Galatasaray konusunda, yerli oyuncuların abisiymiş gibi bir yaklaşım içerisindeydi. Bu ruh halinden sıyrılıp, artık bütün takımın hocası olduğunu hissedip hissettirmesi gerekir.

2)Hiçbir takımı bir sezon boyunca çalıştırmadı. Bunun getirdiği tecrübesizliğin doğurabileceği hataların sonucunda, en ufak hatasından dolayı bile üstüne çok gelinecektir. Mevcut Galatasaray yönetiminin de hocalarına sahip çıkmama konusundaki sabıkasını düşünecek olursak, Bülent Korkmaz'ın tek kredisi, Galatasaray'daki eşsiz kariyeri olacaktır.

Share/Save/Bookmark

Hiç yorum yok: