7 Mart 2010 Pazar

Galatasaray'da seçim sath-ı maili


27 Mart'ta Galatasray kongresi var. Üç hafta kala genel bir değerlendirme yapalım :

1- Kabul etmeseler de Galatasaray'ın "liseci" kanadı Adnan Öztürk etrafında kenetlenmiş durumda. Bu seçimi kaybedip, Mayıs'ta yapılacak tüzük kongresinde de istemedikleri bir sonuçla karşılaşırlarsa klüpteki imtiyazlarının elden gideceğinin farkındalar.

2- Liseciler hariç seçmen yapısına bakacak olursak, absürd bir kutuplaşma var.
2006 seçimlerinde Adnan Polat, Canaydın'ın listesine girmiş, Yiğit Şardan'ın seçimi kaybetmesine sebep olmuştu. Adnan Öztürk ise seçimlerden önce Canaydın yönetiminden istifa ederek kendisine cephe almıştı.
Bugün ise Canaydın destekçileri Öztürk'ün yanında, Şardan destekçileri ise Polat yönetimiyle beraber.

3- Matematiksel olarak formüle edecek olursak :
2006 seçimleri Canaydın: 1615- Şardan: 1300 küsür şeklinde sonuçlanmıştı.
1300 küsür oyun tamamına yakını bu seçimde Polat'ı destekler. 1615 kişi içerisinde ise Canaydın'ın kemiklemiş oyları hariç, Polat'a ait oylar (ait derken onun listede olmasından etkilenmiş) da vardı.
Şardan'ın tavizsiz tutumuna karşı liseci olmasa da Canaydın'ı destekleyen liselileri de unutmamak lazım .
Polat, Şardan'ın hatasına düşmediği, liseye karşı ihtimamlı davrandığı için o oyları kaptırmaz diye tahmin ediyorum.

4- Tahmin : Toplu halde üye yapılmış yeni mezun liseliler blok şekilde Öztürk'ü desteklemezse, seçimden sürpriz çıkmaz.

5- Bir de Faruk Süren'in etrafındaki ekip var. Her seçim öncesi adı başkanlık için geçip cesaret edemeyen Ali Dürüst başta olmak üzere o ekipte bir telaş hakim. Adnan Öztürk beklenilenden fazla ses getirdiği için, "madem bir muhalefet potansiyeli var, biz de durumdan vazife çıkaralım, muhafelet yapar gibi görünüp kendimize yakın isimleri seçim listelerine sokalım" kaygısı ile anlamsız açıklamalarda bulunuyorlar.

Sonuç olarak, Galatasaray gelenekleri, başkanlara bir dönemden fazla şans vermek üzerine kuruludur. Yönetim geçen dönemde çok önemli işlere imza atmışken, karşısında böylesi bir muhalefet bulunmasının sebebi, kulübe hakimiyet çatışmasından başka türlü açıklanamaz.

Yine de Adnan Öztürk'ü taşın altına elini koymasından dolayı tebrik etmek gerekir, en azından yalancı pehlivanlık yapmıyor. Bu seçimi kaybetse de iyi bir oy aldığı takdirde kazanacaktır. Pek tanınmadığı Galatasaray camiasına siyasi bir figür haline gelecektir. İlerki dönemlerde daha samimi isimlerle yola çıktığı takdirde seçilme şansı da olacaktır.
Share/Save/Bookmark

7 yorum:

kupabizim.blogspot dedi ki...

Adnan Öztürk tanıdığım bir insandır. HErşeyden önce kendisi iyi bir Galatasaray'lıdır. Seçildiği takdirde kombine almam, store'a uğramam sözleri yersiz olmakla birlikte sayın Polat'ın ne kadar sevildiğinin de bir göstergesidir. Kim seçilirse 'taraftar' olduğunu iddia edenler yeni başkanı desteklemelidir. Taraftarlık başkana göre değişmez. Bizimkisi renk aşkıdır forma aşkıdır. Adnan Öztürk seçildiği takdirde başkanlık makamını doldurabilecek bir Galatasaray'lıdır. Ben taraftarım dedikten sonra eğer polat seçilmezse diye başlayan cümle kurulmaz. Taraftarlar seçim sürecinin dışında olursa daha güzel olur.
Saygılarımla

SINO dedi ki...

Taraftarlığın kayıtsız şartsız olduğu konusunda haklısın. Öte yandan Galatasaray camiasında "taraftar alerjisi" olduğu sürece, "taraftarın sevdiği yönetim" seçimlerde bu durumdan zarar gördüğü sürece, buna isyan eden insanları eleştirmek haksızlık olur.
Kimse kendi dişinden tırnağından arttırdığı para ile belli bir zümrenin "dernekçilik" oynamasına sponsor olmak istemez..

kupabizim.blogspot dedi ki...

Bundan önce alaylı olan Ergun Gürsoy, Adnan Polat, Yurdaşen Karahasan,Albayrak gibi yöneticiler görev aldı Galatasaray'da. Sonuçta dernekçilik tanımlaması biraz ağır olur. Galatasaray artık Türkiye'nin Dünya'da tanınan en büyük markası. Melih Gökçek bir söyleşisinde anlatmıştı 'Ben Fenerbahçe'liyim ama geçenlerde Çin'e gittim, Türkiye deyince herkes Galatasaray diyor, çok kıskandım'.

Adnan Polat listesini biraz daha güçlendirir ve Adnan Sezgin ile yollarını ayırırsa kongre üyelerinin rahatsızlığı azalacaktır. Bunu yapmak başkanın tasarrufunda.

Seçim kongrede kazanılmaz mı? Belki halka sorsalar M.Sarıgül CHP Genel Başkanı olur ama kongrede D.Baykal seçiliyor. Hayatın her aşamasında karşılaştığımız bir durum olduğu için şaşırmamak lazım.
Saygılarımla,

metak dedi ki...

Valla taraftar o kadar çok şaşıracak ki Adnan Polat tekrar şeçilmezse, her konunun tartışılabileceğini düşünürüm ama yani Adnan Polat ı tartışmak cidden komikliktir. Ve bu yönetime tekrar şans vermemek GS a ihanettir, bu çok açık.

lions dedi ki...

Adnan Polat seçilmez ise Galatasaray ın bittiği an olacaktır taraftar kesinlikle büyük tepki koyacak yapılmış işlere (Gs TV,MobİLe;Bonus, vs ) mali destek vermeyecek bunun üzerine eğer futbolda sallanırsa da Adnan Öztürkün ipini hemen çekecek bu kime yarayacak pekii fenere liseciler çok hevesliler ama onlar Galatasaray ı değil kendilerini düşünüyorlar bende burdan söylüyroum ki eğer Adnan POlat olmaz ise mobile,bonus kart ve tv üyeliğimi iptal edeceğim forma almıyacağım gidene kadar galatasaray lı olarak gs yı korumak için yapacağım bunları

SUP-ERMAN dedi ki...

Bir canaydin daha cekemez bu taraftar... Adnan polat doneminde yapılan projelere bir bakın. Sadece 2 yıl icindeki gelisime bakin. 10 yıl icinde klubun gelecegi yeri hayal bile edemez rakipler... Ben de butun uyeliklerimi ve kartımı iptal edecegim secilmezse baskan. Liselilerin oyuncagi olmam... Faruk süren gibi AIGe 20 milyon dolara o hisseleri satip simdi ekranlarda polati elestiren insanlara tahammulum kalmadi

Adsız dedi ki...

Kral çıplak!